Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

DIY car parking over a shoe box



Ξεκαθαρίζοντας τις φωτογραφίες μας, βρήκα μερικές από μια γρήγορη κατασκευή που κάναμε πέρσι το καλοκαίρι με τον Μπαμπίνο μου. 
Η κατασκευή αυτή ήταν της στιγμής πραγματικά και προέκυψε από τη φαεινή ιδέα που του ήρθε στα ξαφνικά, εκεί που έπαιζε, για ένα πάρκινγκ για τα αυτοκινητάκια του. Για να μην επενδύσω σε ένα παιχνίδι λοιπόν, το οποίο σίγουρα θα πεταγόταν σε μια άκρη, είπα να φτιάξουμε κάτι μαζί, οπότε να το διασκεδάσουμε παράλληλα. 
Βρίσκω λοιπόν, τα εξής απλά υλικά και φτιάχνω ένα πάρκινγκ στο τσάκα τσάκα:
* ένα κουτί παπουτσιών (με ενσωματωμένο το καπάκι), 
* 2 ρολά από χαρτί υγείας, 
* χαρτόνι Canson μαύρο 
*χαρτόνι οντουλέ κίτρινο
*οποιοδήποτε χαρτόνι χοντρό (εγώ χρησιμοποίησα από μια συσκευασία δημητριακών)
* κόλλα στικ 
* θερμόκολα σιλικόνης


Η συγκεκριμένη κατασκευούλα έγινε πραγματικά στο 10λεπτο οπότε ακόμα και αν δεν πιάνουν τα χέρια σου, αποκλείεται να μην την καταφέρεις. 
Ντύσαμε τα ρολά με το κίτρινο οντουλέ χαρτόνι. 
Δημιουργήσαμε μία βάση όση το μέγεθος της βάσης του κουτιού, με το χοντρό χαρτόνι και το ντύσαμε με το μαύρο χαρτόνι.
Στερεώσαμε τα ρολά πάνω στη βάση που δημιουργήσαμε με θερμόκολα.
Ανοίξαμε το κουτί και στερεώσαμε το καπάκι με θερμόκολα πάνω στα ρολά.  



Ουσιαστικά ντύσαμε όλες τις πλευρές του κουτιού με το μαύρο χαρτόνι και με το κίτρινο χαρτόνι δημιουργήσαμε τα διαχωριστικά.
Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα χρώματα και τους συνδυασμούς που θέλεις ή που αρέσουν στο δικό σου μικρούλι.
Τέλος, έφτιαξα μία ανηφόρα με το χοντρό χαρτόνι (γιατί με κάποιο τρόπο θα έπρεπε να ανεβαίνουν τα αυτοκινητάκια στο επάνω πάτωμα) και με μαύρο μαρκαδόρο σχεδίασα το βέλος.



Όπως βλέπεις η λογική και η εκτέλεση είναι πολύ απλή, οπότε μπορείς να παίξεις όπως θέλεις με την κατασκευή. 



Μπορείς να την επεκτείνεις, ενώνοντας δύο κουτιά παπουτσιών, ή να φτιάξεις κάτι παρόμοιο πιο σταθερό χρησιμοποιώντας μακετόχαρτο.



Ό,τι και να κάνεις κάνε το μαζί με τον μικρούλη σου (ή τη μικρούλα σου, γιατί όχι) και απόλαυσε την κατασκευή. Εξασκείται η λεπτή κινητικότητά τους, η αντίληψη του χώρου και των διαστάσεων σε κλίμακα (το πραγματικό μέγεθος έναντι της αναπαράστασης) και φυσικά η φαντασία τους. 
Καλή διασκέδαση!

Mama Chrysi 




Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin



Σχόλια

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

DIY φωτογραφική μηχανή με ένα κουτί

Πόσο δημιουργικοί έχουμε γίνει όλοι οι γονείς, προκειμένου να περάσει όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα αυτή η καραντίνα, νομίζω είναι πλέον δεδομένο. Αυτή τη φορά, την ιδέα μας έδωσε η Σοφία από το The Rainbow plays music για τη δημιουργία μιας φωτογραφικής μηχανής από υλικά που έχουμε στο σπίτι και τη συμμετοχή μας στο #diycameracraftchallenge που "τρέχει" στο instagram.

3 plastic free πασχαλινά crafts

Μιας και η άνοιξη μπήκε και πλησιάζει το Πάσχα, είπαμε με τα μικρούλια μου να μπούμε στο κλίμα με όμορφες και απλές χειροτεχνίες!