Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Βιβλιο-πρόταση: Τουλάχιστον δύο, Εκδ. Πατάκη


Το βιβλίο που τώρα τελευταία μας τράβηξε την προσοχή είναι το "Τουλάχιστον Δύο" των Εκδόσεων Πατάκη.
Αυτό το παραμύθι είναι ξεχωριστό. Αυτό τον χαρακτηρισμό διάλεξα για να το περιγράψω, γιατί πραγματικά είναι εντελώς διαφορετικό από ό,τι άλλο έχουμε διαβάσει. 


Οι λόγοι που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση αυτό το παιδικό παραμύθι είναι δύο. Η καταπληκτική εικονογράφηση της ξεχωριστής εικονογράφου Έφης Λαδά, η οποία πραγματικά απογειώνει την ιστορία και επιπλέον, η ίδια η ιστορία, η οποία είναι διαφορετική, ξεχωριστή, στην αρχή ξενίζει, αλλά μετά σε ταξιδεύει.


Το Φεγγαράκι έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και δεν καταδέχεται να κάνει παρέα με τα άλλα αστεράκια του ουρανού, όπως το συμβουλεύει η μαμά του. Κατεβαίνει στη Γη και γρήγορα αντιλαμβάνεται με φόβο τί σημαίνει μοναξιά. Μέχρι που γνωρίζει την Πυγολαμπίδα, η οποία τoν βοηθάει να επιστρέψει σπίτι του. Μαζί της νιώθει πραγματικά ασφαλής. Έτσι καταλαβαίνει ότι χρειαζόταν απλά ένα φίλο να σταθεί δίπλα του στη δυσκολία και...να τον βοηθήσει να βρει το δρόμο. Αξίζει λοιπόν, να μην είναι κανείς μόνος του και μερικές φορές χρειάζονται τουλάχιστον δύο για να καταφέρει κανείς κάτι.


Η αβίαστη παραδοχή ότι η φιλία είναι αναγκαία αλλά και ότι μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε υπέροχα ταξίδια, είναι αυτό που πραγματεύεται αυτό το παραμύθι της Μαρίας Παπαγιάννη.
Ο εκδοτικός οίκος το προτείνει για ηλικίες άνω των 3 ετών. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδάκια προκειμένου να υπάρχει δυνατότητα να γίνει κατανοητή η ιστορία, και η σειρά των γεγονότων που διαδραματίζονται, αλλά και να αξιολογηθεί η εικονογράφηση. Ωστόσο εμείς πολλές φορές έχουμε απολαύσει  ένα παραμύθι για μεγαλύτερους, οπότε θεωρώ ότι είναι στην ευχέρεια του γονιού.
Τέλος, θέλω να αναφερθώ στην υψηλή ποιότητα της έκδοσης. Το παραμύθι αυτό είναι μεγάλο με σκληρόδετο εξώφυλλο και υπέροχα χρώματα.

Εκδότης : ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ
Συγγραφέας : Παπαγιάννη Μαρία
Εικονογράφος : Λαδά Έφη
Σελίδες: 32
Ηλικίες: 3+
Πρώτη έκδοση: Δεκέμβριος 2017
Μέγεθος: 21*29
Εξώφυλλο: Σκληρό
Απόσπασμα του βιβλίου μπορείς να διαβάσεις εδώ και μπορείς να το παραγγείλεις εδώ.




Τα φιλιά μου 
Χρυσή 




Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Crystal Mountain Hotel, ο απόλυτος ορεινός οικογενειακός προορισμός

Ψηλά στα Κράβαρα, στην Ορεινή Ναυπακτία βρίσκεται το Crystal Mountain Hotel , ένα ξενοδοχείο που γνωρίζω από την παιδική μου ηλικία και αγαπώ για τις αναμνήσεις που μου έχει χαρίσει.

Στο Club Agia Anna με τα παιδιά

Πριν λίγες ημέρες βρεθήκαμε οικογενειακώς στο Club Agia Anna,  ένα υπέροχο θέρετρο στην παραλία της Αγίας Άννας στην βορειοανατολική Εύβοια. Ήταν η καλύτερη έναρξη διακοπών για το φετινό καλοκαίρι!