Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

5 τρόποι να ξοδέψεις λιγότερα τα Χριστούγεννα

Αποτέλεσμα εικόνας για ψηριστμασ βθδγετ
Πηγή
Η άποψή μου για τα έξοδα ανεξαρτήτως περιόδου είναι μία: value for money (οικονομολόγος γαρ).
Αυτό σημαίνει ότι σέβομαι το χρήμα, δηλαδή δεν το σκορπάω ανεξαιρέτως. Αν μπορώ να βρω μια προσφορά, ή να απολαύσω κάτι που θέλω με λιγότερα χρήματα, χωρίς να χάνω σε ποιότητα, τότε νιώθω μεγαλύτερη ικανοποίηση ως καταναλωτής. Έτσι πάντα ψάχνω τρόπους να μειώνω το budget είτε πιέζομαι τη συγκεκριμένη εποχή, είτε όχι. Για την περίοδο των γιορτών, λοιπόν μπορείς να κάνεις κάτι από αυτά που κάνω συνήθως και εγώ και έτσι να μειώσεις το budget.

Κάνε έρευνα αρκετό καιρό πριν. 
Για τα δώρα μπορείς να εκμεταλλευτείς τα 10ήμερα προσφορών που γίνονται πάντοτε πριν τις γιορτές  και έτσι να χτυπήσεις χαμηλότερες τιμές. 
Επιπλέον, μπορείς να αγοράζεις από το Νοέμβριο σταδιακά τα υλικά αυτά που χρειάζεσαι για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και είναι πολύ ακριβά, όπως τους ξηρούς καρπούς, τα σοκολατοειδή και τα είδη ζαχαροπλαστικής, τα ρόδια, τα ποτά κ.τ.λ., τα οποία διατηρούνται και έχουν μακρινή ημερομηνία λήξης.

Χρησιμοποίησε τις κάρτες σου.
Σχεδόν όλες οι τράπεζες έχουν κάρτες, είτε αυτές είναι πιστωτικές είτε χρεωστικές, με τις οποίες μαζεύεις πόντους όλο το χρόνο από τις αγορές σου. Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή για να τους εξαργυρώσεις. Αν δε γνωρίζεις τη διαδικασία, ρώτησε την τράπεζά σου. Από την άλλη, ψωνίζοντας με κάρτα μεταφέρεις το κόστος των αγορών για το Γενάρη που είναι πιο χαλαρός μήνας από άποψη εξόδων.

Ψάξε τις προσφορές και ψώνισε από e-shop.
Όλα τα σούπερ μάρκετ, τα πολυκαταστήματα και τα καταστήματα παιχνιδιών, έχουν πλέον εβδομαδιαία ενημέρωση για τις προσφορές τους, τις οποίες μπορείς να βρεις και μέσω internet. Επίσης, στα e-shop υπάρχουν πολύ μεγάλες εκπτώσεις ακόμη και στην περίοδο των γιορτών.

Φτιάξε κάτι χειροποίητο. 
Όλοι εκτιμούν τα homemade with love είδη που έρχονται μέσα σε μια ενδιαφέρουσα συσκευασία, είτε πρόκειται για στολίδια ή για κάποιο παραδοσιακό έδεσμα της εποχής. 

Επένδυσε στα βιβλία. 
Τα βιβλία είναι ένα all time classic δώρο για όλες τις ηλικίες. Στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία, αλλά και στα bazaar βιβλίων (που έχουν την τιμητική τους την περίοδο των γιορτών),  μπορείς να βρεις βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές και να τα αμπαλάρεις μόνη σου. Ακόμη όμως και αν δεν ψωνίσεις σε προσφορά, οι τιμές των βιβλίων είναι ούτως ή άλλως χαμηλές.

Έμειναν 9 ημέρες μέχρι τα Χριστούγεννα..ξόδεψέ τες μοιράζοντας χαρά και αγάπη.

Χρυσή 




Μην ξεχνάς να ακολουθείς τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin

Σχόλια

  1. Πολύ καλές συμβουλές.
    Αυτό με τις κάρτες και με τους πόντους ,δεν το έχω καταλάβει ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.

Κρέμα βρώμης για μωρά

Είσαι μαμά και δε θέλεις να δώσεις ρυζάλευρο στο μωρό σου; Μία πιο υγιεινή εναλλακτική, είναι η κρέμα βρώμης.