Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Advent Calendar 2017


Φέτος, λίγο το μωρό που δεν έχει κλείσει ακόμα ούτε τους δυο μήνες, λίγο η αϋπνία, λίγο που δεν πολυβγαίνω στα μαγαζιά, έφτασε 20 Νοέμβρη και ακόμη δεν είχα φτιάξει το advent calendar για τον Μπάμπη μου. Δεν
ήθελα σε καμία περίπτωση να αλλάξει κάτι φέτος. Eιδικά με τον ερχομό του μωρού, δεν ήθελα να θεωρήσει ότι δεν θα έχει φέτος εκπληξούλες, δραστηριότητες, δωράκια και λιχουδιές μέχρι να φτάσουν τα Χριστούγεννα. Ούτως ή άλλως το είχε ζητήσει από νωρίς. Έτσι, για ακόμα μία φορά προσπάθησα να φτιάξω κάτι με αυτά που είχα ήδη στο σπίτι. 
Στο σπίτι έχω πάντα ξύλο balsa σε διάφορες μορφές και μεγέθη, καθώς είναι πολύ εύχρηστο και σταθερό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί ξύλου (με αυτό έφτιαξα και το περσινό ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης). Είπα λοιπόν, να χρησιμοποιήσω κάποιες βέργες χωρίς στην αρχή να ξέρω τί ακριβώς θα φτιάξω. Έβγαλα και το πιστόλι σιλικόνης και ξεκίνησα να ενώνω.
Έφτιαξα ένα τρίγωνο και ένωσα τις γωνίες με κόκκινη κλωστή πλεξίματος για να είναι πιο ασφαλής η ένωση αλλά και για λίγο χρώμα.

Αμέσως μόλις το είδα σκέφτηκα "σκεπή σπιτιού με καμινάδα". 




Χρησιμοποίησα και δύο μικρά ανθρωπάκια-στολίδια τα οποία κόλλησα σαν να κάθονται πάνω στη σκεπή και να ρεμβάζουν...




Κατόπιν, χρησιμοποίησα ένα λινό ύφασμα σε μπεζ χρώμα που είχε ξεμείνει από μία μπομπονιέρα βάφτισης και "γέμισα" τη σκεπή κολλώντας το από πίσω με κόλλα σιλικόνης.


Φέτος οι δραστηριότητες που επέλεξα να συμπεριλάβω δεν ήταν τόσο δημιουργικές, καθώς το βρέφος απαιτεί συνεχή φροντίδα και αγκαλίτσα οπότε δε θα μπορούσα να ανταποκριθώ. Διάλεξα από το γνωστό μεγάλο παιχνιδομάγαζο, κάποια έτοιμα crafts για γρήγορα στολίδια που μπορούμε να φτιάξουμε μαζί. Επίσης συμπεριέλαβα κάποια πράγματα που ήδη είχα υπολογίσει ότι θα του αγοράσω. Πιο συγκεκριμένα, το ημερολόγιο περιλαμβάνει: 
5 μέρες λιχουδιές
1 ζευγάρι κάλτσες
4 βιβλία, 
2 ημέρες αυτοκόλλητα
1 παζλ, 
γράμμα στο Άγιο Βασίλη
2 ταινίες (με βοήθησαν οι φίλες από το instagram να διαλέξω)
2 βόλτες, μία ημέρα στο Christmas Factory και μία στο ''Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά''. 
Τα περισσότερα δώρα είναι ογκώδη γι'αυτό έγραψα σημειώματα με γρίφους απλούς για την ηλικία του, ώστε να ψάχνει να τα βρει σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι.



Το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης είναι μια καλή ευκαιρία (όπως κάθε δραστηριότητα  πιστεύω) να διδάξει ο γονιός κάτι στο παιδί. Για το λόγο αυτό, πάντα συμπεριλαμβάνω κάποιες δραστηριότητες που αφορούν την προσφορά και την ένδειξη ευγνωμοσύνης. Έτσι κάποιες μέρες δεν παίρνουμε τίποτα, αλλά δίνουμε. 
Μία ημέρα διαλέγουμε ένα (ή και παραπάνω, ανάλογα τα κέφια) από τα παιχνίδια μας για να το προσφέρουμε σε κάποιο παιδάκι που το έχει ανάγκη. Δεν διαλέγουμε κάποιο χαλασμένο, αλλά ένα κανονικό παιχνίδι, βιβλίο, παζλ, οτιδήποτε αποφασίσει ο ίδιος. Πέρσι μαζέψαμε καμπόσα μικρά μικρά παιχνίδια, που δε χρησιμοποιούσε πια, και τα δώσαμε στον παιδικό σταθμό και αυτά μοιράστηκαν στα παιδιά των προσφύγων. Φέτος που είναι μεγαλύτερος, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ διδακτικό γι'αυτόν να πάμε εμείς οι ίδιοι τα παιχνίδια που θα επιλέξει, σε κάποιο κέντρο που τα έχουν ανάγκη. Επέλεξα το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας. 
Επίσης, μία ημέρα φτιάχνουμε κάτι οι ίδιοι για να το δωρίσουμε σε διάφορα μέλη της οικογένειας. Φέτος μια μέρα θα ζωγραφίσουμε Χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές για τις γιαγιάδες και τον παππού. 
Τέλος, μία ημέρα θα διαλέξουμε μαζί τα δώρα για τις δασκάλες του και θα φτιάξουμε τα πακετάκια τους.
Και αφού ολοκλήρωσα την επιλογή, τύλιξα τα δωράκια και καρτελάκια με τις δραστηριότητες, τα στόλισα με washi tapes και διάφορες παιδικές σφραγίδες που πήρα από το FlyingTiger, 




με πομ πομ και διάφορες κορδέλες, τα κρέμασα όλα με κορδέλες και σχοινάκι από τη σκεπή που έφτιαξα, τα έπιασα με μανταλάκια με νούμερα τα οποία βρήκα πάλι στο FlyingTiger και έτσι ολοκληρώθηκε το φετινό μας ημερολόγιο.











Καλές γιορτές σε όλους μας!

Μαμά Χρυσή 


Μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τη σελίδα Bliss Seeking Mom στο
Facebook
Instagram
Bloglovin

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Χαίρομαι να διαβάζω τα σχόλιά σας...

Δημοφιλή άρθρα

Η Μελίνα και το μέλι, ένα μελένιο παραμύθι από τη Βασ. Τσουρή

Πόσο μελένιο μπορεί να είναι ένα παραμύθι; Η Μελίνα και το μέλι είναι μια διασκεδαστική ιστορία που μας μαθαίνει τα πάντα για τις μέλισσες.

6 Χριστουγεννιάτικες γλυκιές συνταγές από 6 αγαπημένες food bloggers

Αν το σπίτι δε μυρίσει κανέλα, γαρύφαλλο και σοκολάτα, Χριστούγεννα δεν το λες!

Τριήμερο στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας

Ψηλά στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας, μέσα στο πυκνό ελατόδασος, βρίσκεται το χωριό Άνω Χώρα. Ελάτε μαζί μου να σας συστήσω το χωριό καταγωγής μου, το υπέροχο μέρος που πέρασα τα καλοκαίρια της παιδικής μου ηλικίας.